0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram
YKS’YE 2 AY KALA NASIL ÇALIŞILIR?

YKS’YE 2 AY KALA NASIL ÇALIŞILIR?

Yazar: Psk. Dan. Beyza Ayangül

Yayınlama Tarihi: 14.04.2024

YKS’ye hazırlanan çoğu öğrenciden ‘’çok sıkıldım artık ne olacaksa olsun / günler çok hızlı geçiyor ne yapacağım? / 60 gün kaldı netlerim artacak mı?’’ gibi sözleri daha sık duyduğumuz döneme girmiş bulunmaktayız. Bu endişelerinizi tabii ki anlıyoruz fakat aslında bunları düşünmek yerine çalışmalarda gaza basmanın sizi önceki aylardaki çalışmalarınıza oranla ne kadar ileriye taşıdığının farkında olursanız sınavdan sonra ‘’iyi ki son iki ay bırakmamışım’’ cümlesini kuracağınızdan eminiz. Sınavın son zamanlarında yapılan psikolojik hazırlık en az akademik hazırlık kadar önemlidir. Şimdi gelin sınav sonrasında pişman olmamak için son 2 ayda hem psikolojik hem akademik olarak neler yapabileceğimize bakalım.

 

· Bu dönemde, öncelikle iyi bir zaman yönetimi ve planlama yapılmalıdır. Hangi konuların tekrar edileceği, hangi soru tipine odaklanılacağı gibi konuların belirlenmesi, verimliliği artırabilir.

· Konu tekrarları, son 2 ayda oldukça önemlidir. Öğrenciler, daha önce öğrenilen konuları güçlendirmek ve eksiklikleri gidermek için düzenli olarak konuları gözden geçirmelidirler. Bu süreçte bol bol branş ve genel deneme sınavları çözülerek sınav formatı ve zaman yönetimi becerileri geliştirilmelidir. Deneme çözdükten sonra tabii ki en önemli nokta deneme analizi. Hangi konuları tekrar etmemiz gerektiğini bu deneme sorularına bakarak nokta atışı belirlemeliyiz.

· Tekrarlarınızı MEB kitabı okumaları, OGM Materyal üzerinden paylaşılan kitaplar ve testler üzerinden yapabilirsiniz. Özellikle artık bu aylarda konu anlatımından ziyade bol bol soru çözüm videoları izlemek daha verimli olacaktır.

· Eğer denemelerde süre sıkıntısı çekiyorsanız branş denemelerini iki ders peş peşe çözebilirsiniz. Örneğin Türkçe ve Matematik branşlarını ara vermeden 100 dakikada bitirmeye çalışmak gibi.

· Çıkmış soruları deneme halinde çözmekte iyi olacaktır. Aynı sınav saatinde, bu kitapçık önünüze gelmiş olsa kaç net yapardınız? bunu görmeniz nasıl ilerleyeceğnizi belirlemek için iyi olabilir.

· Bu dönemde başarılı olmak için gereken çalışmalar, sınav hazırlıkları, ve gelecek hakkındaki belirsizlikler stres seviyenizi artırabilir ancak etkili stres yönetimi stratejileriyle bu süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatmak mümkündür. İlk adım, stresin nedenlerini anlamaktır. Stresinizi etkileyen faktörleri tanımlayarak, bu faktörlerle başa çıkma stratejileri geliştirebilirsiniz. Planlama ve hazırlık, stresi azaltmanın önemli bir yoludur.Ayrıca düzenli egzersiz yapmak, derin nefes almak, ve gevşeme tekniklerini uygulamak da stresi azaltmanın etkili yolları arasındadır.

· Sosyal destek almak da bu dönemde önemlidir. Aile, arkadaşlar, veya öğretmenler gibi kişilerden yardım isteyerek duygularınızı paylaşabilir ve destek alabilirsiniz. Tamamen kendiniz odaya kapatmak da bir çözüm değildir. Artık bu dönemde her derste ilerleyişiniz olduğu için tekrar ve denemelerin yanında havalarında güzelleşmeye başladığı bu dönemlerde mutlaka yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Birkaç saat arkadaşlarınızla geçireceğiniz vakit, evde streslenip masa başında hiçbir şey yapmamaktan çok daha iyi hissettirecektir. Eve döndüğünüzde kafanız dağılmış bir şekilde daha odaklı çalışabilirsiniz. Tabii dışarıya çıktığınız saat dilimini fazla kaçırmamak şartıyla J Bunun yanı sıra, sağlıklı beslenme, düzenli uyku, ve rahatlama aktivitelerine zaman ayırarak stres seviyenizi kontrol altında tutabilirsiniz.

· Başarı hikayeleri okuyun, motive edici videolar izleyin veya ilham verici alıntılarla kendinizi motive edin. Bu tür kaynaklar, motivasyonunuzu canlı tutmanıza yardımcı olabilir.

· Zorlu çalışma dönemlerinden sonra kendinize mola verin ve dinlenin. Ayrıca belirli hedeflere ulaştığınızda kendinizi ödüllendirin. Bu ödüller, motivasyonunuzu artıracaktır.

Son olarak, öğrencilerin kendilerine güvenmeleri ve motivasyonlarını yüksek tutmaları da son derece önemlidir. Başarıya giden yolda inançlarını korumalı ve hedeflerine odaklanmalıdırlar. Son 2 ay, sınav öncesi hazırlıkların son aşamasıdır ve öğrencilerin bu süreci etkili bir şekilde değerlendirmesi gerekmektedir. Unutmayın ki bu sınavda son ana kadar pes etmeyenler başarıya ulaşacaktır.

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS Koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

ÜCRETSİZ TANIŞ!

 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Netlerini en hızlı yoldan artırmak istiyorsan bizimle hemen tanış!

Kopilot firma logosu

Bloglarımız

Hizmetlerimiz

Meslekler ve Maaşlar

Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram