0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram
YKS Sınava 3 Ay Kala Ne Yapmalısın?

YKS Sınava 3 Ay Kala Ne Yapmalısın?

Yazar: Psk. Dan. Gizem Mutlu

Yayınlama Tarihi: 09.03.2024

Aylarca sınava çalıştın ve çalışmalarının karşılığını almak istiyorsun. Bu kritik dönemde geriye dönerek eksik kısımlarını saptamalısın ve bu kısımları detaylıca tekrar etmelisin. Bu tekrarları belirli bir zamana ayırarak aylık plan oluşturmak seni psikolojik olarak rahatlatacaktır.

Eğer son üç ayda ne yapacağın konusunda endişeliysen, uygulaman gereken detayları inceleyelim. Şimdiden iyi okumalar.

 

BRANŞ DENEMELERİ

Son aylarda branş denemelerine ağırlık vermek en önemli detaylardan biri. Denemelerde bir branştaki netlerinizi yukarı çekmek istiyorsanız, o branşı çok daha kısa sürede tamamlamak istiyorsanız branş denemesi çözmelisiniz. Çözdüğünüz branş denemelerinde hatalı/boş sorularınız hep aynı konudan çıkıyor ise açar o konudan 2-3 tekrar testi çözersiniz. Böylece hem spesifik olarak hangi konuda eksik olduğunuzu görür onu kapatır, hem bir branştaki netlerinizi yükseltir hem de hızınızı arttırabilirsiniz.

 

TYT AYT DENGESİ

Son üç ay içerisinde çalışmalarının %70’ini AYT konularına ağırlık vererek ilerlemelisin. Eğer TYT konularını bitirdiysen, her dersten haftalık kaç adet branş denemesi çözeceğini belirlemelisin. Sonrasında deneme sınavlarında yaptığın hataları belirleyip konularını tekrar etmelisin. Böylece  net artışlarına ulaşman daha kolay olacaktır.



MEB ÖZETLERİ VE MEB SORULARI

Artık konu tekrarlarında meb kitaplarına göz atmanda fayda varr. ÖSYM son yıllarda MEB kitabından örnekler sormaya başladı. Önceden bu örnekleri görmeden doğru yanıta ulaşman daha zor olacaktır. Tam da bu yüzden özellikle AYT adına 11. ve 12. Sınıf kitaplarını okuman seni oldukça öne taşıyacaktır.

 

TYT AYT DENEME ANALİZİ

Deneme analizi bir deneme sonucunda çözdüğümüz soruların doğru, yanlış ve boş sayılarını kontrol ederek durumumuz hakkında bir analiz yapabilme işlemidir. Deneme analizi yapmak, bilmemiz gereken konuları ne derece bildiğimizi fark etmemize olanak sağlar. Eksiklerimizi detaylı bir şekilde tespit etmemize yardımcı olur. Yanlışlarımızı azaltarak netlerimizi artırmamızı sağlar. Analiz sonucunda yanlışlarının; konu eksikliğinden, pratik eksikliğinden ya da dikkat eksikliğinden olduğunu kolayca saptamış olacaksın.

 

BOL BOL SORU ÇÖZÜM VİDEOSU İZLE 

Çözerken en çok zorlandığın soru tipleri için soru çözüm videoları izlemek ilaç gibidir. Özellikle matematik dersi için soru çözüm videosu izlerken farklı çözüm yollarını öğrenmiş olacaksın. Böylece deneme sınavlarında  zaman kazanmış olacaksın.



STRES YÖNETİMİ

Sınav döneminde stres düzeyinin yüksek olması bazen kaçınılmaz oluyor. Stres yeteri düzeyde olduğunda bizi motive edip güdüleyen bir duygu olsa da çoğu zaman yoğun strese maruz kalıyoruz ve bu durum sınavlardan düşük puanlar almamıza ve dolayısıyla başarısız olmamıza neden oluyor. Öte yandan kaygı ve stresle baş etme yolları hakkında bilgi edinerek bu duyguları yönetmek mümkün. Yoga ve nefes teknikleri gibi stresle baş etme egzersizleri son derece etkilidir. Kaygılandığınızı düşündüğünüz zamanlarda yürüyüşe çıkmak, müzik dinlemek veya bir hobi ile ilgilenmek de stresle mücadelede etkili yöntemlerden bazıları kabul ediliyor. Sana en uygun baş etme yöntemini bularak enerjini yenilemek için kendine vakit ayırmalısın :)

 

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

Ders çalışmak ve sınavda iyi bir sonuç almak tabi ki güzeldir. Fakat fizyolojik ve psikolojik olarak sağlıksız olmanız durumunda bunların hiçbir anlamı yoktur. Bu yüzden ders çalışırken psikolojik ve fizyolojik sağlığınıza da gereken önemi vermelisiniz. Bu doğrultuda düzenli olarak spor yapmalı, çeşitli, yeterli ve dengeli beslenmeli, temiz hava almalı, kısa yürüyüşler yapmalı ve sevdiğiniz şeylerle ilgilenmelisiniz. Bunun yanı sıra uykuya da gereken önemi vermelisiniz. Çünkü uyku yalnızca iki gün arasındaki karanlık ve yatakta geçirilen bir süreçten öte hormon düzeylerinin dengelendiği ve bağışıklık sistemimizin yoğun bir faaliyette olduğu bir zaman dilimidir.



Son olarak; YKS'ye son 3 ay kala, disiplinli bir çalışma programı ve sağlam bir stratejiyle hazırlık yapmak, başarılı bir sonuç elde etmenin anahtarıdır. Kendinize inanın ve verdiğiniz emeğin karşılığını almak için gereken her şeyi yapın. Unutmayın, bu süreç sadece akademik bir sınavdan ibaret değil, aynı zamanda kişisel disiplin, zaman yönetimi ve stresle başa çıkma gibi hayat boyu kullanabileceğiniz beceriler kazandırır. Her adımda en iyisini yapmaya çalışın ve sınav günü geldiğinde, elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı bilerek sınav salonuna adım atın.

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

ÜCRETSİZ TANIŞ!

 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Kopilot firma logosu

Bloglarımız

Koçluk Hizmetlerimiz

YKS KoçlukLGS Koçluk

Meslekler ve Maaşlar

Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram