0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram
YKS Koçluk: Gerekli mi - İşe Yarar mı?

YKS Koçluk: Gerekli mi - İşe Yarar mı?

Yazar: Psk. Dan. Berivan Aktaş

Yayınlama Tarihi: 10.06.2024

Üniversite sınavı hazırlık süreci bilindiği üzere oldukça zorlayıcı bir süreçtir. Sınava hazırlanan öğrenciler hem fiziksel hem de psikolojik olarak zorlandıkları yoğun bir dönemden geçmektedir. Bu sebeple YKS koçluğu öğrencilerinin geçirdiği yoğun ve zorlayıcı süreci hafifletmek, süreçte öğrenciye daha programlı ve düzenli bir çalışma rutini oluşturmak ve öğrenciye süreçteki endişelerini ve kaygılarını yönetebilmek için psikolojik destek sunma noktasında oldukça faydalıdır.



YKS Koçluğun Tanımı ve Amaçları

YKS koçluğu öğrencilere sınava hazırlık sürecinde yol göstermeyi ve destek olmayı içerir. YKS Koçluk hizmeti öğrencilerin ders çalışma rutinini ve çalışma alışkanlıklarını bireysel olarak incelemek, ders çalışma alışkanlığındaki geliştirilebilir tarafları belirlemek ve bunlarla ilgili çalışmak, konu eksiklerini, tekrarlarını planlamak, deneme rutinini oluşturmak ve bunların uygulanışını kontrol etmek ve geri bildirim vermek olarak tanımlanabilir. Ders çalışma noktasındaki bu hizmetlerin dışında öğrencilere süreçte ihtiyaç duydukları motivasyonu sağlamak, kaygılarını anlamak ve bunları yönetmede yardımcı olmak, hedeflerini belirleyen öncelikleri anlamasında destek olmak, erteleme problemleri varsa bunları konuşmak gibi süreçte öğrencinin ihtiyaç duyabileceği psikolojik desteği sağlamayı da hedefler.

 

YKS Koçluğu ile Başarı Hikayeleri

YKS hazırlık sürecinde istikrarlı ve dengeli bir çalışma programıyla hedeflere ulaşmak kolaylaşabilir. Gözlemlenen birçok öğrencinin YKS sürecinde koçluk ile ilerlediğinde daha uzun süreli çalışma saatlerine ulaştığı ve motivasyon dengesinin daha düzenli olarak ilerlediği rahatlıkla söylenebilir. Bu dengeli ve istikrarlı çalışmanın başarıyı beraberinde getirmesi kaçınılmazdır. Örneğin; Öğrencinin eksikleri gözetilerek hazırlanmış bir programla 4 ay gibi bir sürede TYT için +40 net artışı, AYT için ise +20 net artışı gözlemlediğimiz başarı hikayelerinden birer parçadır. Bu süreçte öğrencilerin netlerindeki artış somut olarak elde ettiğimiz başarıyı temsil eder. Aynı zamanda bunun gibi istikrarı sürdüren ve süreci yüksek çaba göstererek tamamlayan birçok başarı hikayesi de mevcuttur.

 Bazı öğrencilerimizin elde ettiği ilham verici başarı hikayelerini buradan görebilirsin.

 

YKS Koçluğunun Avantajları

YKS koçluğunun avantajları öğrenciler ve ebeveynler tarafından oldukça fazladır. Öğrencilerin geçtiği bu zorlu süreçte genel bir çerçeveden bakış açısı kazanması ve aksamaların minimum düzeye indirilmesi sayılabilecek en genel avantajlardır. Öğrenciler yoğun süreci planlamada sık sık kafa karışıklığı yaşayabilirler bu durum ise ilerlemeyi sekteye uğratabilir bu noktada koçluğun desteği azımsanmayacak düzeydedir. YKS koçluğu öğrencinin süreç içerisinde gözden kaçırdığı detaylara değinerek hata yapma olasılığını minimum düzeye indirir. Bu sistem sadece ders çalışma noktasında değil kariyer planlama noktasında da öğrenciye rehberlik sağlar. Öğrenci meslek seçimi hakkındaki kafa karışıklığını da koçluk sisteminde ele alabilir. Aynı zamanda YKS süreci zaman zaman motivasyonun düştüğü ve duygusal yoğunluğun ise arttığı dönemleri içerir. Bu noktada öğrenciyi anlayabilen ona sabırla yaklaşan ve iyileştirmeyi amaçlayan bir destek çok kıymetli olacaktır. Ek olarak YKS süreci ebeveynler için de zorlayıcı ve yoğun geçen bir döneme dönüşebilir. Bu zorlu süreçte ebeveynlerin çocuklarıyla iletişim kurma ve ihtiyaçlarını anlama noktasında uygun bir desteğe erişmesi önemlidir. 



YKS Koçluğu Almadan da Başarılı Olunabilir mi?

YKS koçluğu öğrencinin hedefine ulaşması için rehberlik eden destekleyici bir hizmettir. Elbette YKS koçluğu almadan da başarılı olunabilir. Süreci iyi planlayan bir öğrenci eksiklerini belirleyip bunların üzerine giden uygun bir programla başarıya ulaşabilir. Bu başarıya ulaşmada en önemli etkenlerden biri istikrarı sağlamaktır. Süreçte her öğrencinin ihtiyaçları değişken olduğundan alması gereken destek de değişebilir. Hazırlık sürecinde koçluk almadan ilerleyen öğrenciler konu eksiklerini youtube kanallarında ücretsiz olarak yayınlanan konu anlatım videoları ile tamamlayabilir. Aynı zamanda yine burada soru çözümleriyle birlikte konuyu pekiştirebilir. OGM materyalde yine sınava hazırlık süreci için yer alan birçok kaynağa erişim sağlayabilir. Öğrencinin konu eksiğine ve öğrenme yöntemine bağlı olarak özel dersler, sosyalleşme ihtiyacına ve öğrenme ortamı gereksinimine bağlı olarak dershane alternatifleri değerlendirilebilir.

 

YKS Koçluğu Hangi Durumlarda Gerçekten İşe Yarar?

YKS koçluğu, yapması gerekenler konusunda kafası karışan, planlamayı tek başına yapmakta zorlanan öğrenciler için gerekli bir hizmet olabilir. Hedeflerine giden yolda motivasyonunu sağlamakta zorluk çeken ve bu süreçte istikrarı sağlamakta zorlanan öğrenciler için YKS koçluğu oldukça etkilidir. Aynı zamanda sık sık konuşma ihtiyacı hisseden ve sıkıntılarını paylaşabilecek birine ihtiyaç duyan öğrenciler YKS koçluğundan yüksek fayda alabilirler. YKS koçluğu herkese ihtiyaç duyduğu hizmeti sunar. Aynı zamanda yukarıda bahsedilen noktalarda zorluk yaşayan ve ihtiyaç duyan öğrenciler için gerçekten işe yarayabileceğini söyleyebiliriz.

 

ÜCRETSİZ TANIŞ!

 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Kopilot firma logosu

Bloglarımız

Koçluk Hizmetlerimiz

YKS KoçlukLGS Koçluk

Meslekler ve Maaşlar

Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram