0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram
Yks’den Önceki En Önemli Prova : MSÜ SINAVI

Yks’den Önceki En Önemli Prova : MSÜ SINAVI

Yazar: Psk. Dan. Büşra Nur Yiğit

Yayınlama Tarihi: 19.02.2024

Milli Savunma Üniversitesi Sınavı yaklaşmakta olan yks sürecindeki en önemli prova. ÖSYM tarafından hazırlanan gözetmen eşliğinde gerçekleştirilen bu sınav birçok açıdan yol gösterici olmaktadır. Tamamen bu sınava hazırlanıyor ya da bu dönemde MSÜ sınavının önemiyle ilgili birçok şey duyuyor olabilirsin. Peki bu sınav nedir,stratejimiz ve sonrasında sonucuna yaklaşımımız ne olmalıdır birlikte bakalım.

 

MSÜ Sınavı Nedir ?

MSÜ sınavı,YKS’den yaklaşık 3 ay önce gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesinde eğitim almak isteyen adayların girdiği subay ve astsubay ihtiyacını karşılamak için yapılan YKS’nin ilk adımı olan TYT’ye benzeyen ancak birçok yönden de TYT’den ayrı tutulması gereken bir ön eleme sınavı.

Sınav 120 soru ve 165 dakikadır. Türkçe ve matematik branşları TYT sınavına benzerken sosyal branşı daha çok AYT Sosyal’e benzeyen bilgi odaklı sorulardan oluşur. Fen branşı ise hesaplama sorularıyla karşılaşacağınız şekilde karşınıza gelecektir.

Daha önce ÖSYM’nin yaptığı sınavlara dahil olmamış olan adayların stres ve zaman yönetimlerini gözlemleyebilecekleri eşsiz bir prova da diyebiliriz.

 

Msü Stratejimiz Ne Olmalı ?

MSÜ sınavı,TYT sınavı gibi bir hız sınavıdır. Bu sınavda turlama tekniğini kullanmak yapamadığınız sorularla inatlaşmamak ve branşlara ayıracağınız süreyi önceden belirleyerek buna göre hareket etmek önemlidir.

MSÜ sınavına çalışırken yine TYT çalışmalarınızı sürdürmek sınav öncesinde çıkmış sınav sorularını çözerek analiz etmek sizin için faydalı olacaktır.

Sınavda her sene benzer tipte sorular çıktığı için geçmiş yılların sorularını deneme olarak çözerek analiz etmek ve analiz sonuçlarına yönelerek eksik kapatmak sizi geliştirecektir.

Ayrıca sınav öncesi sosyal branşı için kavram çalışmaları yapmak sıkça sorulan kavramların anlamlarını öğrenmek faydalı olacaktır.

 

Msü Sonuçları Geldi Ne Yapacağım ?

MSÜ sınavının netleri açıklandı,sıralamalar geldi peki bunu nasıl yorumlamalıyız. Öncelikle henüz önümüzde yksnin olduğunu unutmamamız gerekiyor. MSÜ için tercih yapacak öğrenciler astsubay myo için tyt sınavına girme harp okulları içinse hem TYT hem AYT sınavına girme şartı aranmaktadır. 

MSÜ sınavında harcadığınız zamanı gözlemleyerek tytde kullandığınız süreye yön verebilirsiniz. Örneğin Türkçe ve sosyalde normalde 70 dakika harcıyor ve msü sınavında 85 dakika harcadıysanız bu branşlarda süre açısından daha dikkatli olmanız gerektiğini anlayacaksınızdır.

MSÜ sınavında uyguladığınız branş sıralamasını gözlemleyerek TYT sınavında nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine dair yine bilgi edinebilirsiniz.

MSÜ sınavında, kaygı ve stresiniz sizi paniğe sürüklemiş ve sınav anını yönetmenizi zorlaştırdıysa kendinizi nasıl rahatlatacağınıza dair daha çok araştırmalar yapmak YKS’ye kadar bol bol denemeye girerek kendinizi sınav anına hazırlamak yardımcı olacaktır.

 

YKS üzerinden tercih yapacak öğrencileri ise MSÜ sonucuna göre iki gruba ayıracak olursak;

  • Sonuç istediği gibi gelenler;rehavete kapılmamalı aynı istikrarla çalışmaya devam ederek ayt sınavının önemini unutmamalıdır. 

  • Sonuç beklediğinin altında gelenler;MSÜ sınavının ayrıntılı analizini yaparak hatalarından ders çıkarmalıdır. Kalan süre az gibi görülse de nokta atışı eksik kapatmak adına çok kritik bir zamandır.Eksiklerim nelerdi sorusunu detaylı düşünmeli ve gerçekçi olarak özeleştiri yapmalıdır.MSÜ TYT’ye benzediği için odağı tamamen TYT’ye yöneltmek yerine AYT’nin katsayı olarak daha önemli bir sınav olduğu unutulmadan çalışmaları arttırarak devam edilmelidir.

MSÜ’den sonra kalan süreçte her iki grupta çalışma planlarını gözden geçirmeli ve vitesi arttırarak kalan süreçte maksimumu ortaya koymaya çalışmalıdır. Rakiplerin çoğu MSÜ sonucunu farklı yorumlayarak düşecek ve motivasyon kaybı yaşayacaktır. Bu süreçte doğru analizle yola gaza basarak çalışma saatlerini arttırarak devam etmek YKS’den beklenen sonucu alma noktasında destek olacaktır.

 

ÜCRETSİZ TANIŞ!

 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Kopilot firma logosu

Bloglarımız

Koçluk Hizmetlerimiz

YKS KoçlukLGS Koçluk

Meslekler ve Maaşlar

Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram