0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram
Üniversite Sınavına Evde Nasıl Hazırlanılır?

Üniversite Sınavına Evde Nasıl Hazırlanılır?

Yazar: Uzm. Psk. Dan. Sema Çetinkaya

Yayınlama Tarihi: 09.03.2024

Mezun öğrenciler mezuna kalmaya karar verdikten sonra evde nasıl çalışmaları gerektiği konusunda endişeye kapılabilirler. Daha önce okulla birlikte yürüttükleri bu süreç evde çok daha rahat ve konforlu şekilde geçecektir. Tabi bunların yanında akıllarına bazı sorular gelmesi çok ihtimaldir. Kafalarını kurcalayan sorulardan başta gelenler ise üniversite sınavına evde nasıl hazırlanılır? Evde ders çalışma ortamı nasıl oluşturulur? Mezuna kalanlar nasıl çalışmalı? Sorularıdır. İçeriğimizde bu soruları yanıtlayacağız.

 

Üniversite Sınavına Evde Hazırlanmak ve Ders Çalışma Ortamı Oluşturmak

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler okul, dershane ve ev olarak üç şekilde hazırlanabilirler. Evde hazırlanmak diğer diğer yöntemlere göre doğru bir şekilde planlandığında çok etkili sonuçlar vermektedir. Öncelikle evde kendi düzenimizi oluşturduğumuzda çok fazla vaktimiz kalacaktır. 24 saatimizin 8 saatini uyku ile geçirirsek 16 saatimiz kalır. 6 saatimizi günlük ihtiyaçlarımızı ayırırsak kalan 10 saatimiz dersimizi çalışmak için bize yetecektir. Bunlarında öncesinde kendimize düzenli bir ders çalışma köşesi hazırlamak. Çalışma ortamımızı düzenli, göz yormayacak şekilde ve en önemlisi yatağımızı görmeyecek şekilde konumlandırmalıyız. Daha sonra ders çalışma programı hazırlamak. Her hafta ne yapacağımızı düzgün bir şekilde planlarsak hedefimize daha çok odaklanmış oluruz. Her hafta çalışacağımız konular belirlendikten sonra uygun video kanalları bulmak ve daha sonra pekiştirmek için testler çözmek uygun olacaktır.  Evde hazırlanmak bir yerden sonra zorlayıcı olabilir. Bu noktada sosyal çevremizin desteğine ihtiyaç duyabiliriz. Bu yüzden haftanın belirli günleri kütüphaneden çalışabiliriz. Bu şekilde hem evde durmaktan sıkılmamış oluruz hem de etrafımızda bizim gibi çalışanları görmek bizi daha motive edecektir. Bu süre zarfında dikkat etmemiz gereken konulardan biri de rahatlığa kapılmamamızdır. Evde hazırlanıyorum zaten çok vaktim var diye düşünmemeliyiz. Zamanı etkili kullanmak çok önem taşır. Her haftamızı düzenli bir şekilde koordine etmeliyiz. Tabi bu zaman diliminde kendimizede yeteri zamanı ayırmalıyız. Kendimizi motive edecek şeyler bulmak süreci daha kolay geçirmemize sebep olacaktır. Bu süre zarfında dikkat etmemiz gereken noktalardan biri de ekran süremizdir. Ekran süremizin fazla olmaması bizi dikkat noktasında da yüksek tutacaktır. Üniversiteye hazırlık sürecinde en çok karşılaştığımız noktalardan biri de dikkat dağınıklığı problemidir. Bunun en büyük sebeplerinden biri ekran süremizin fazla olmasıdır. Eğer gün içinde çok fazla uyarana maruz kalırsak dikkatimizi sürdürmekte çok zorlanırız. Bu süre zarfında kısacası her şeyi dozunda yapmamız gerektiğidir. Bunu yapmak hem süreç içerisinde yıpranmamamızı hem de sürecin çok daha kaliteli olmasını sağlayacaktır.

 

Mezuna Kalanlar Nasıl Hazırlanmalıdır?

 İlk olarak neden mezuna kalmıştık?  Bu soruyu kendimize sormak çok şeyin kapısını açacaktır. Geçen sene yaptığımız hatalar nelerdi? Eğer bu soruların cevaplarını kendimize verirsek mezun yılımızda yaptığımız tüm yanlışlar bu yıl doğrularıyla yer değiştirecek ve sizi başarıya götürecektir. İkinci olarak konu eksiklerinizi belirlemek. Önceki yıldan mutlaka bilgi birikimleriniz olacaktır. Bu sizin için çok büyük bir fırsat aslında. Özellikle yaz tatilinde bu eksik konularınızın üzerinde durabilirsiniz ve bununla beraber bir an önce AYT kısmınada başlamış olursunuz. Tabi tüm bunları yaparken TYT denemelerinide düzenli olarak çözmek gerekir.  Mezuna kalmayı dezavantajlı bir durum olarak görmemek gerekir, aksine çok daha fazla bilgi birikimine sahipsin. İstemediğin bir bölümü okumaktansa 1 yıl sonra istediğin bölümü kazanmak en büyük motivasyon kaynağımız olmalı. Son olarakta mezun olduğumuz için bazı düzenlemeleri kendimiz yapmamız gerekir. Kalkma saatimiz, yemek yeme saatimiz ve dinlenme saatlerimiz hep belirli olmalı. Çünkü zaman  yönetimini iyi yaparsak konularda çok daha düzenli ilerleriz. Bu durum bizi daha da  motive eder. En önemlisi düzenli ders çalışma programı bu, sizin büyük bir yükünüzü alacaktır. Unutmayın ki başarıya giden yolda en önemli şey düzen ve disiplin bunun için Kopilot Rehberlik sayfasından destek alabilirsiniz .

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

ÜCRETSİZ TANIŞ!

 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Kopilot firma logosu

Bloglarımız

Koçluk Hizmetlerimiz

YKS KoçlukLGS Koçluk

Meslekler ve Maaşlar

Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram