0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram
Sınav Senesinde Motivasyon

Sınav Senesinde Motivasyon

Yazar: Sümeyye Erdem

Yayınlama Tarihi: 19.09.2023

Selamlar Sevgili Kopilot Rehberlik öğrencileri. Bu yazımızda sizlere ‘Sınav senesinde motivasyon nasıl korunur?’ bundan bahsedeceğim ama ona geçmeden önce ‘Motivasyon nedir?’ hızlıca bir bakalım. MOTİVASYON: Motivasyon, belirli bir hedefe ulaşmak için kişiyi belirli bir şekilde çalışmaya iten enerji ve coşku durumu olarak tanımlanabilir. Kişinin hedeflenen sonuca ulaşması için onu teşvik eden motivasyon, ne tür zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın, kişinin bu yolda bağlılıkla ilerlemesini sağlamaktadır. Ve motivasyon 2 şekilde karşımıza çıkar.

1- İçsel Motivasyon: Adından anlayacağınız üzere içsel motivasyon kişinin kendi içinden gelen en doğal motivasyon biçimidir. İçsel motive olan bir birey için dıştan ödül ya da baskılardan ziyade yapılan faaliyetin ilgi çekici ve eğlenceli olması önemlidir.

 2-Dışşal Motivasyon: Dışardan beklenen motivasyon çeşididir. Başarı ihtiyacı, para, prestij, ödül gibi unsurlar dışsal motivasyona örnek gösterilebilir. Dışsal motivasyonun olması kişinin içsel motivasyonunu da artırabilmektedir. İyi hoşta ‘Biz sınav senemizde motivasyonumuzu nasıl sağlayacağız?’ dediğinizi duyar gibiyim. O zaman size birkaç kuraldan bahsedeyim.

Kural 1: Ne İstediğini Bil Ne istediğini bilen, hayalleriyle mutlu olan kişilerin motivasyon kaynağı tutunduğu hayalleridir. Hedefinize vardığınız anı hayal edin ve bu hayalinizi gerçekleştirmek için elinizden geleni yapın.

Kural 2: Zamanını Doğru Kullan, Kendine Zaman Ayır Zamanınızı doğru kullanırsanız ailenize, sevdiklerinize, hobilerinize zaman ayırarak sınav sürecini psikolojik olarak daha rahat geçirebilirsiniz.

Kural 3: İlham Verici Hayatlar Benim kendi mezun senemde en sevdiğim şey bunaldığım zamanlarda sevdiğim bana ilham olan kişilerin hayat hikayelerini okuyup onlardan esinlenmekti :) Bu kişilerin illa eski ya da popüler kişiler olmasına gerek yok ilerde yapmak iştediğiniz mesleğin önde gelen isimlerini de araştırıp motive olabilirsiniz.

Kural 4: Çalışma Alanı Çok klişe gelebilir ama çalışma odanız gerçekten motivasyonu etkileyen unsurlardan biri. Odanızı temiz, düzenli tutun ve masa başına geçin. Dağınık halinden çok daha verimli ve motive olduğunuzu göreceksiniz.

Kural 5: Kendine Uygun Programla Çalış Gelelim bence en önemli kuralımıza kendimize uygun çalışma planı. 12.Sınıfta kulaktan dolma bilgilerle kendime uygun olmayan bir sürü plan denedim. Kendinize uygun olmayan bir planla ilerlemeye çalıştığınızda yapamadığınız zaman tüm motivasyonunuz kayboluyor tecrübeyle sabit maaalesf. Mezuna kalacağım zaman o yüzden direkt olarak Kopilot’a başvurmuştum çünkü kendime uygun çalışma stilimi bulmak istiyordum. Tabi Kopilot’un benim motivasyonuma katkısı sadece program yapmak olmadı. Aydın Abi ve Ufuk Abi’nin canlı yayınları,danışmanımın her daim yanımda olması, kobuddylerim, analizler, etkinlikler… Benim en büyük motivasyon kaynağım kesinlikle bunlardı.Benim size verebileceğim tavsiyeler şimdilik bu kadar. Yeni yazılarımızda görüşmek üzere.

ÜCRETSİZ TANIŞ!

 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Kopilot firma logosu

Bloglarımız

Koçluk Hizmetlerimiz

YKS KoçlukLGS Koçluk

Meslekler ve Maaşlar

Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram