0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram
LGS NEDİR? & LGS’YE NASIL BAŞVURULUR?

LGS NEDİR? & LGS’YE NASIL BAŞVURULUR?

Yazar: Psk. Dan. Zehra Nur Urkan

Yayınlama Tarihi: 25.03.2024

Öncelikle LGS (Liselere Geçiş Sistemi), liseye geçişe yönelik 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanan bir sistemdir. Bu sınav, toplamda 155 dakika (2 saat 35 dakika) ve 90 soru olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilir. Millî Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirmiş olduğu bu sınav, 8.sınıf öğrencilerinin ortaöğretim (lise) kurumlarına geçişlerini sağlayan ve 
isteyen öğrencilerin katıldığı bir sınavdır. LGS İlk oturum 75 dakika, ikinci oturum ise 80 dakikadır. 1. oturum 09:30'da başlamakta, 2. oturum ise 11:30'da 
gerçekleşmesi beklenmektedir. LGS’de ilk oturumda her soru için ortalama 1,5 dakika süre tanınırken, ikinci oturumda soru başına ortalama 2 dakikalık süre tanınmaktadır.90 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan LGS’de sorular 2 oturum halinde çözülmektedir. Sınavın birinci oturumu sabah 09:30'da başlamakta, ikinci oturum ise 11:30'da gerçekleşmektedir. Sayısal alanda 40 soru sorulurken sözel alanda ise toplam 50 soru sorulmaktadır.
Branş bazında soru sayılarına bakacak olursak; ilk oturumda sözel alanda: Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru; ikinci oturumda sayısal alanda: Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde yapılmaktadır.


LGS Başvuru Tarihi: 18-29 MART 2024
Sınav Giriş Belgelerinin Yayımlanma Tarihi: 24 MAYIS 2024
Sınav Tarihi: 2 HAZİRAN 2024
Sınav Sonuç Tarihi: 28 HAZİRAN 2024


LGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Bu yıl başvurular, her zaman olduğundan farklı olarak öğrenciler ya da velileri tarafından internet üzerinden gerçekleştirilecek, E-Okul Veli  Bilgilendirme Sistemi ile yapılacaktır. Öğrenci ya da veli tarafından tamamlanacak olan E-Okul LGS başvurusundan sonra bu kez okul müdürleri devreye girecektir. 
Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettirmelidirler. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.
LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezî Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Ücretsiz şekilde E-Okul üzerinden gerçekleştirilecek olan sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler katılım sağlayacaktır. 
Katılım sağlamak istemeyen öğrencilerin ise Ortaokul Başarı Puanına ve adreslerine göre yakınlarında bulunan okullara yerleşmeleri mümkündür. Bu öğrencilerin yerleşebileceği okullar: Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmamHatip liseleridir.1 Nisan 2024 tarihine kadar okuldan alınacak olan kaşeli mühürlü belge ile LGS 2024 başvurusu tamamlanmış olacaktır. Daha sonra öğrenciler başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan E-Okul üzerinden kontrol etmelidirler.


BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR


1. Elektronik ortamdaki (E-Okul) öğrenci bilgilerinde eksiklik, çelişki veya hata 
varsa, 
2. Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından 
onaylanmamışsa, 
3. Yurt dışından başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa geçersiz 
sayılacaktır.
LGS ve başvurularında ayrıntılı bilgi edinmek çin Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024’ün, www.meb.gov.tr internet adresinden incelenmesi önerilmektedir. Tüm LGS öğrencilerimize başarılar dileriz ☺

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük LGS Rehberlik kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

ÜCRETSİZ TANIŞ!

 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Kopilot firma logosu

Bloglarımız

Koçluk Hizmetlerimiz

YKS KoçlukLGS Koçluk

Meslekler ve Maaşlar

Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram