0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram
LGS 2024 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK VE TERCİH İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

LGS 2024 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK VE TERCİH İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Yazar: Psk. Dan. Zehra Nur Urkan

Yayınlama Tarihi: 14.06.2024

LGS 2024 SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı duyurulara göre LGS 2024 sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde açıklanacaktır. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta
yoluyla gönderilmeyecektir.


LGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?


LGS sonuçlarına internet erişimi ile birlikte, 28 Haziran 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesi olan www.meb.gov.tr internet adresinden ya da e-Okul üzerinden öğrenilebilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

 

LGS 2024 SONUÇLARININ AÇIKLANMA TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKENLER 

LGS Öğrencilerinin ve Velilerinin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar:


1) Sonuçların açıklanması ile birlikte MEB tarafından yayımlanan kılavuz ve duyuruları dikkatle takip ederek tercihleri buna göre oluşturmak.
2) Sınav sonuçları gelene kadar öğrencilere baskı yapmadan, sınav sonrası dinlenmelerine ve tatil yapmalarına destek olmak.
3) Çevreden gelen kulaktan duyma bilgi ve söylentilere kulak asarak hareket etmemek ve yalnızca resmi duyuruları takip etmek.
4) Öğrencilerimiz bitmiş olan LGS’ye takılı kalmadan tercih dönemine kadar dinlenmeli, çeşitli hobilerine ve tatillerine odaklanmalıdırlar.


LGS Sonuçlarının Açıklanmasını Beklerken Yapılabilecek Hazırlıklar:


1) Öğrencinin ilgi alanı dahilinde olan okulların tanıtımlarına katılmak, ookullarda okuyan öğrenci/velilerle konuşup merak edilenler hakkında bilgi almak, web sitelerinden okul mezunlarının profilini inceleyerek iletişim kurulabilir.
2) Okulların kayıt kılavuzlarını incelemek ve kaydetmek.
3) Tercih edilen okulların kesin kayıt için gereken belgelerini iletişime geçerek ve okul aracılığı ile öğrenip hazır etmek.
4) Stresli ve kaygılı öğrencilere ruh halinin iyiliği açısından psikolojik destek sağlanmalı, ruh haline iyi gelecek ve artık sınavı unutturacak etkinliklere yönlendirilmeli.


LGS 2024 SONUÇLARI SONRASINDA ATILACAK ADIMLAR

Tercih işlem tarihleri, sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih ve yerleştirme kılavuzunun yayımlanmasıyla belli olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesinden www.meb.gov.tr duyurulacaktır. Yani, yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 28 Haziran'da yayımlanacaktır. LGS tercih tarihleri, tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından netlik kazanacaktır.


LGS Sonuçları Açıklandıktan Sonra Yapılacak İşlemler:

Sonuçların açıklanmasının ardından yapılacak en önemli işlem artık okul tercihlerinin verilmesidir. Bunun için sonuçların açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığının yayımlayacağı kılavuz rehber alınmalıdır. Öğrenciler daha önceden araştırdığı ortaöğretim kurumlarını artık kendi önem sırasına göre sıralamalı ve tercih işlemlerine adım atmaya başlamalıdır.


LGS Tercih Dönemi ve Tercih Süreci Hakkında Bilgiler:

LGS tercihleri için e-okul.meb.gov.tr adresi kullanılmaktadır. Ayrıca ortaokul/imam hatip müdürlükleri aracılığıyla da tercih yapılabilmektedir. Öğrencinin, tercihlerini ilgili ortaokul müdürlüğüne elektronik ortamda onaylatması talep edilmektedir. Bu işlemleri yerine getirmeyenlerin tercih başvuruları geçersiz sayılmaktadır.


LGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Yerel yerleştirme tercihi ile sınav puanı arasında bir bağlantı bulunmamakla birlikte söz konusu lise tercihinde başlıca unsurlar şunlardır:
1. İkamet adresi,
2. Okul başarı puanı,
3. Öğrencilerin ortaöğretim kayıt alanları,
4. Devamsızlık durumu vb.
Yerel yerleştirme ekranında göreceğiniz kayıt kısmında, yaşadığınız yerdeki okulları yeşil renk ile ayırt edebilirsiniz. İkamet bölgenizde bulunmayan ve
oraya komşu okullar ise mavi renkle gösterilecektir. Ayrıca ikamet edilen yere uzak okullar ise kırmızı renk ile görmek mümkündür.


LGS tercihlerini nasıl yapacağınıza dair adımlar:

1. Adım: Giriş Yapılır
• Öğrenci veya velisi, LGS tercih işlemlerini yapmak için e-Okul sistemine giriş yapmalıdır. Giriş işlemi için e-Okul MEB adresini kullanılabilir.
2. Adım: Tercih Ekranına Erişim
• e-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra, “Tercih İşlemleri” sekmesine tıklanıp tercih ekranına erişilmektedir.
3. Adım: Tercihlerin Yapılması
• Öğrenci veya veli, tercih ekranında öğrencinin tercih edeceği okulları ve bu okullardaki programları belirler. Öğrenci, 1. tercihinden başlayarak en fazla 20 tercih yapabilmektedir.
4. Adım: Tercihlerin Sıralanması
• Yapılan tercihler, öğrencinin en çok gitmek istediği okulu en başa yazarak sıralanmalıdır.
5. Adım: Onay ve İşlemin Tamamlanması
• Tercihler sıralandıktan sonra, öğrenci veya veli tercih listesini kontrol etmeli ve onaylamalıdır.
6. Adım: Tercihlerin Onaylatılması
• Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılmalıdır. Ortaokul müdürlükleri, tercih listesini kontrol etmekte ve gerekli onayı yapmaktadır.
Bu adımları takip ederek LGS tercih işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Şimdilik 28 Haziran tarihinde açıklanacak olan LGS sonuçlarını ve MEB tarafından yayımlanacak olan kılavuzu beklememiz yeterlidir. Tüm duyurular Milli Eğitim Bakanlığı web sitesi üzerinden duyurulmaktadır.


 LGS’de Kaç Tercih Hakkı Vardır?

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme sürecinde öğrenci alan okulların ekranından tercihlerini yapabilirler. Yerel yerleştirmede, öğrenciler en fazla 5 okul tercihi yapabilirler, ancak bu tercihlerden ilk 3’ü kayıt alanından seçilmelidir. Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3’ü seçilebilir. Yerel yerleştirme sürecinde tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, ardından merkezi sınavla öğrenci alan okulların ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilirler.
Tüm öğrencilerimize eğitim hayatında başarılar dileriz ☺

ÜCRETSİZ TANIŞ!

 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Kopilot firma logosu

Bloglarımız

Koçluk Hizmetlerimiz

YKS KoçlukLGS Koçluk

Meslekler ve Maaşlar

Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram