0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram
7. Sınıflar Neden Rehberlik Hizmeti Almalı?

7. Sınıflar Neden Rehberlik Hizmeti Almalı?

Yazar: Psk. Dan. Gözde Ekici

Yayınlama Tarihi: 25.03.2024

Sınav süreci uzun ve profesyonelce yürütülmesi gereken bir süreçtir. Bu sürece ne kadar erken başlarsak o kadar fazla yol kat eder ve temeli sağlam tutarız. Bu yazıda Kopilot Rehberlik LGS hizmetinde sizleri nelerin beklediğinden, 7. Sınıfta LGS için yapılması gerekenlerden ve 7. Sınıf öğrencilerinin neden  rehberlik hizmeti alması gerektiğinden bahsedeceğiz. Ayrıca konunun sadece sınav olmadığını, planlı programlı çalışma alışkanlığının ve sorumluluk bilincinin kazanılması ve mental açıdan öğrenciye destek olunması gerektiği üzerinde de duracağız.

 

1)Kopilot Rehberlik LGS hizmetinde öğrencilere ne sunuyor?

Kopilot Rehberlikte LGS öğrencileri, haftada bir gün psikolojik danışmanlar ile görüşme yapıp okul ders programları göz önüne alınarak haftalık çalışma programı hazırlar. Her gün öğrenci çalışma takibi yapılır.  Ayrıca öğrencilerin durumları ile ilgili haftalık ve aylık düzenli olarak veliler bilgilendirilir. Bu süreç yoğun ve zorlu bir süreç olduğu için öğrenci yalnızca nasıl çalışacağını bilmeye ihtiyaç duymaz ayrıca psikolojik açıdan da desteğe ihtiyacı vardır. Bu amaçla öğrenciler Kopilot Rehberlik ile çalışırken psikolojik danışman desteği alır. 

 

2) 7. Sınıfların LGS Hazırlığı ve Rehberlik Hizmeti Alma Sebepleri

Günümüzde artık hem öğrenciler hem de veliler sınav konusunda çok daha bilinçliler. Bu sebeple çalışmayı sınav senesine bırakmak yerine temeli daha sağlam atmayı ve işi baştan itibaren sağlam tutmayı hedefliyorlar. Fakat burada gözden kaçmaması gereken şey öğrenciyi bir yarış atı gibi görmemek, mental açıdan yıpratmamaktır. Çünkü ilerleyen zamanlarda öğrenci daha fazla sınav deneyimi yaşayacak. Yaşadığı bu ilk deneyiminde anne babanın sergilediği tutumlara göre sınava anlam yükler. Sınav öğrencinin travması değil, hedefine götüren bir basamak olmalıdır. 

Öğrenci temelini ne kadar sağlam tutarsa sınav senesinde o kadar rahat ilerleyebilecek ve psikolojik açıdan da bir o kadar az yıpranacaktır. Bu amaçla 7. sınıf öğrencisi bir sonraki seneye hazırlıklı olmak için çalışmalarına erken başlamalıdır.

Rehberlik hizmetinin temel amacı öğrenciye planlı programlı ders çalışma alışkanlığı kazandırmaktır. Bir alışkanlığı kazandırmak yaş ilerledikçe daha da zorlaşır. Bu sebeple aile içinde bu alışkanlığı kazandırmakta zorluk yaşanıyorsa bir uzmandan destek almak gerekir. Düzenli ve planlı programlı ders çalışma alışkanlığını 7. sınıfta kazanan öğrenci, 8. sınıfta okul ve sınav çalışmalarını bir arada götürmekte de zorlanmaz. Öğrenciler kazandıkları bu alışkanlığı sadece ortaokul ve lisede değil, hayatlarının birçok alanında da kullanırlar. Sınav senesi bu alışkanlığı kazandırmak için uygun bir zaman olmayabilir. Öğrenci bir yandan sınav stresi ile mücadele ederken bir yandan da planlı programlı ders çalışma dengesini kuramayabilir. O yüzden bu alışkanlık 7. sınıfta başlarsa öğrenciye büyük kolaylık sağlayacaktır.

Ayrıca her hafta düzenli olarak görüşmeye katılmak ve görüşme gününe kadar verilen görevleri yerine getirmek sorumluluk bilinci ve disiplin gibi değerlerin gelişimine de katkı sağlar.

Bir başka olumlu yanı da velilerin psikolojik yönden öğrencilerle doğru iletişimi kurmakta zorlanıyor olması. Burada öğrenciye yaklaşımın nasıl olması gerektiği, öğrencinin verimli çalışma stiline nasıl sahip olacağı, anne baba ile çocuk arasındaki iletişimin nasıl zarar görmeyeceği ile ilgili hem veliye hem öğrenciye destek olacak bir uzman ile çalışmak ilerleyen zamanlarda her iki tarafa da rahat bir nefes aldıracaktır.

Öğrenci 7. sınıftan itibaren günlük paragraf çözmelidir. O gün okulda gördüğü derslerin tekrarını yapmalı, her konuyla ilgili kaynaklarından test çözmelidir. Çözdüğü test kitapları da burada büyük önem taşıyor. Rehberlik hizmeti aldığı danışmanı ona en doğru yönlendirmeleri yaparak sınav yakın ve yeni nesil sorular içeren kaynaklar önerecektir. 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük LGS Rehberlik kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

ÜCRETSİZ TANIŞ!

 

 

Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük YKS koçluk kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Kopilot firma logosu

Bloglarımız

Koçluk Hizmetlerimiz

YKS KoçlukLGS Koçluk

Meslekler ve Maaşlar

Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram