0850 242 82 02

kopilotdanismanlik@gmail.com

Bizi Takip Edin

WhatsappYouTubeInstagram

LGS’YE Son 60 Gün!

Tarih: 14.04.2024

Yazar: Psk. Dan. Emre Emeç

LGS’YE Son 60 Gün!

LGS’ye an itibari ile altmış güne yakın bir süre kaldı. Geri sayım sürerken öğrencilerin aklında birçok soru işareti mevcut: Kalan sürede nasıl daha motive olabilirim? Plan yapmak için çok geç kaldım mı? O kadar çalıştım, çabalarımın karşılığını alabilecek miyim? Kalan iki aylık süreci nasıl değerlendirmeliyim? Bugün tam da bu konular üzerine konuşacağız. İşte başlıklarla LGS sürecinin son 60 günü:

 

  • Bahanelerden Kurtulmak!

Süreci şu ana kadar istediği gibi götüremeyen öğrenci sayısı pek de az değil. Şu ana kadar belli bir program ve disiplinle ilerlememiş olsan da hâlâ çok geç değil. “Hiç çalışamıyorum, artık her şey için çok geç!” gibi düşünceleri bir kenara bırakmanın ve plan yapmanın tam sırası.

  • Soğukkanlılığı korumak!

Şu ana kadar planlı ve programlı giden öğrencilerin büyük bir çoğunluğu sınav tarihinin yaklaşması ile birlikte stres yaşayabiliyor. Yaşanan kaygı ve  stres sınav sürecinin doğasında var. Sürece ve plana güven, istikrarlı bir şekilde yoluna devam et!

  • İstikrarlı saatler

Bir düzen içerisinde okul-kurs-dershane sistemleri ile ilerlemek kadar evdeki çalışma saatlerini de bir düzene oturtmak alışkanlık geliştirmek adına önemlidir. Her gün saat 18-20 arasında ders çalışmaya özen gösterdiğini varsayalım. Bu rutini bir gün aksatırsan sorumluluk hissetmeye başlayacaksın.

  • Konu eksiklerine odaklanma

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler veya İngilizce dersinde belli konulardan eksikliklerin olabilir. Bu konuların bir listesi çıkarmalı ve belli bir plan çerçevesinde kalan süreçte bu konularla ilgili eksik noktaları kapatmalısın.

  • Hedefleri gözden geçirmek!

Seneye başlarken belli bir hedefle yola çıktın. Bu hedefi belirlemek kadar sürecin ortasında ve sürecin sonunda bu hedeflerini gözden geçirmek hayati bir öneme sahip. Bu hedef için şu ana kadar neler yaptın, önümüzdeki süreçte daha neler yapmalısın? Hedefin yoksa da çok gecikmeden kendine hedef belirlemen gerekiyor. Varış noktanı belirlemediğimiz takdirde harita hiçbir işe yaramayacaktır.

  • Sade bir çalışma ortamı

Evinde kendine ait güvenli bir çalışma ortamı oluşturman çalıştığın saatlerin verimini arttıracaktır. Dikkati dağıtabilecek materyallerin olmadığı (telefon, bilgisayar vb.) bir ortamda çalışmak çok önemlidir. Çalıştığın alanda sadece derse ait materyaller bulundurmaya özen göster

  • Soyutlanmak

Hedefin doğrultusunda seni yolundan saptıracak şeylerden kendini soyutlamalısın. Sosyal medya, televiyon, telefon, online oyunları sınırlandırman gerekecek. Hatta sınav sürecinin sonuna doğru sınırlandırmanın da ötesine geçerek bunlara kısa bir süre mola vermen çok önemli!

  • Yanlış soru havuzu

Denemelerde ve testlerde en çok yanlışların olduğu yerleri not etmek ve bunlara belli periyotlarla geri dönüş yapmak bu konulardaki hata oranını düşürecektir. Denemelerde yanlış yaptığın soruları keserek bir soru defteri oluşturmak sana yardımcı olacaktır.

  • Her gün paragraf ve yeni nesil sorular çözmek

Sınav içerisinde en çok zaman kaybı paragraf sorularında ve yeni nesil sorularda yaşanıyor. Buradaki soruları doğru cevaplamak kadar hızlı davranmak da rakiplerine üstünlük kurmana yardımcı olacaktır. Günlük rutinlerle bu sorularda hızlanmak pekâlâ mümkün.

  • Çıkmış soruları çözmek

MEB tarafından önceki senelerde hazırlanan sınavları çözmek bu sene çıkacak sorular hakkında fikir sahibi olmanı sağlayacaktır. Burada çıkan soruları branş denemesi veya bir bütün olarak çözmek çok faydalı olacaktır.

  • Kitap okumak!

Günlük çalışmalar bittikten sonra 30-40 dakika kitap okumak daha eleştirel ve yaratıcı düşünmeni sağlayacaktır. Kitap okumak sadece LGS süreci için değil ondan sonrası için de çok değerli. Bunu bir görev olarak görme ve sınav süreci içerisinde kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çalış.

  • Simülasyon

Okulda, kursta veya dershanede çözdüğün genel denemeler dışında evde oluşturduğun çalışma ortamında da deneme çözmeye özen göster. Bu denemelere sınavın başlayacağı saatler içerisinde (9.30 / 11.30) başla ve nizami bir şekilde çözmeye özen göster.

  • Olumlama

Başarabileceğine herkesten önce sen inanmalısın. Süreç içerisinde inişlerin ve çıkışların olacaktır. Azalan zamana çok aldırma ve kendine güven. Unutma inanmak başarmanın yarısıdır!



Farklı konularda da destek almak istersen yanındayız! Türkiye’nin en büyük LGS Rehberlik kurumu olarak ücretsiz deneme görüşmesine hemen buradan başvurabilirsin. Türkiye’nin en başarılı öğrenci topluluğunda seni de görmek istiyoruz!

Kopilot firma logosu

Kopilot © 2022 Tüm Hakları Saklıdır.

Mesafeli Satış SözleşmesiGizlilik PolitikasıTeslimat ve İadeAydınlatma Metni
Anlaşmalı olduğumuz ödeme firmaları.
WhatsappWhatsappYouTubeYouTubeInstagramInstagram